Most már könnyen rátalálhatsz a pelenkázóra és szoptatóhelyiségre

Hazai – 2019. április 28., vasárnap | 20:57

A családbarát – pelenkázó és szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be április 26-án, pénteken Budapesten.

Székely Attila, az applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője arról beszélt, hogy 7 millió forintos költségvetési támogatással, 9 hónapos munkával gyűjtötték össze azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását.

Mindennek nyomán több mint ezer helyszín érhető el az alkalmazással. Ezek, a többi között lehetővé teszik, hogy a szülők tisztába tegyék vagy megszoptassák kisgyermeküket – fűzte hozzá. Közlése szerint azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok, kormányablakok mindegyike eleget tesz ennek a követelménynek, illetve a nagyobb áruházak, közművelődési és szolgáltató intézmények döntő többsége is.

Az alkalmazás egy térkép segítségével jeleníti meg a családbarát helyeket. Tájékoztatást kaphatnak a felhasználók az intézmény által nyújtott családbarát szolgáltatásokról, illetve útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

A Családháló App ITT érhető el és tölthető le.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria