Pápai áldásokat adott át Veres András püspök a NEK és az apostoli látogatás szervezőinek

Hazai – 2024. január 19., péntek | 15:14

Pápai áldást adott át Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke Budapesten, az MKPK székházában január 19-én azoknak a munkatársaknak, akik közreműködtek a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, valamint Ferenc pápa 2023-as magyarországi apostoli látogatásának szervezésében.

Az eseményen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Tóth Tamás, az MKPK titkára.

Ünnepélyes pápai áldásban részesült Hernádi-Várbíró Anita, a Lounge Event Kft. divízióvezetője; Újvári Sándor, a Miniszterelnök-helyettesi Kabinet protokollfőnöke és Botár Gergely, a Miniszterelnök-helyettesi Kabinet kommunikációs főmunkatársa.

Veres András püspök köszöntőjében elmondta, Ferenc pápa saját jogon időnként írásos formában is áldást ad azok számára, akik valami sajátosat tettek a közösség érdekében.

A most pápai áldásban részesülők nem egyszerűen csak a munkájukat végezték, ráadásul két olyan fontos esemény szervezésében működtek közre, mely az egész ország számára jelentőséggel bírt.

 

Önök szívvel-lélekkel, teljes odaadással vettek részt ezen események sikeres lebonyolításában”

– emelte ki az MKPK elnöke.

Fontos, hogy azok, akik az eucharisztikus kongresszus és a pápalátogatás megszervezésén dolgoztak, érezzék a megbecsülést, a köszönetet és a hálát – mondta Veres András püspök.

Az áldásban részesülőknek Erdő Péter bíboros, prímás és az MKPK tagjai köszönetét is tolmácsolták.

Fotó: Lambert Attila

Baranyai Béla/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria