Podcastsorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága

Hazai – 2020. október 23., péntek | 6:44

Október 22-én podcastsorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága. Az első adás vendégei Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának vezetője és Fábry Kornél, a NEK főtitkára voltak.

Ezekre a kérdésekre keresték a választ: Mi a lelkipásztorok legfőbb felelőssége napjainkban a fiatalok kapcsán? Mitől vált hitelessé Carlo Acutis? Miért övezi ilyen óriási népszerűség? Vannak-e kapaszkodási pontjai, keretei, iránymutatói a mai fiatal generációnak? Mennyire könnyű papként, lelkipásztorként megszólítani a fiatalokat és megtartani őket egy biztonságos értékrendben?

* * *

A podcasting technológia lehetővé teszi digitális hang-, videó- és más állományok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott műsor epizódjait tartalmazó csatornákra. Az ilyen technológiával közzétett műsorok neve a podcast.

A podcast szó az iPod és a broadcast (jelentése: közvetít, sugároz) szavak összeolvadásából keletkezett, a podcasting kifejezés az ilyen jellegű műsorok készítését, illetve hallgatóként, nézőként való fogyasztását takarja. A kifejezés ugyanakkor félrevezető lehet, mert a podcasting technológia használatának nem feltétele egy iPod vagy bármilyen specifikus hordozható zenelejátszó megléte.

A NEK podcast első adása ITT hallgatható meg.

Forrás és fotó: iec2020.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria