Pyrker János-ösztöndíjat alapított az egri katolikus egyetem a jövő tanárai számára

Hazai – 2022. augusztus 2., kedd | 20:49

Havi 100 ezer forintos összeggel járó Pyrker János-ösztöndíjat alapított a jövő tanárai számára a pedagógusképzésben országosan is jelentős szerepet vállaló egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kiemelt ösztöndíjprogramot a fenntartó Egri Főegyházmegye támogatásával biztosítja az intézmény a tanulmányok teljes idejére.

Az új támogatási programban preferált szakokra az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem állami ösztöndíjas formában, a pótfelvételin is elfogad jelentkezéseket augusztus 5-ig.

Az Egri Főegyházmegyéhez több mint ötven köznevelési intézmény tartozik, így az érsekség mintegy húszezer gyermek oktatásáról-neveléséről gondoskodik. Az óvodákban, szakképző iskolákban és köznevelési intézményekben csaknem 2500 pedagógust alkalmaznak.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyik kiemelt célja, hogy biztosítsa a megfelelő szakember-utánpótlást az egyházi intézmények számára, s ehhez nyújt motivációt az új egyetemi ösztöndíjprogram, melyet az egykori egri érsekről, Pyrker János Lászlóról neveztek el.

A Pyrker-ösztöndíj keretében a tanulmányok végéig járó havi 100 ezer forintos támogatásra azok a nappali tagozatos óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus vagy osztatlan tanárszakon tanuló, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok pályázhatnak, akik vállalják, hogy a végzést követő két hónapon belül az Egri Főegyházmegye által fenntartott köznevelési vagy szakképzési intézményben helyezkednek el főállású foglalkoztatottként.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem / Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria