Rektori elismerések a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Hazai – 2020. június 13., szombat | 17:00

A járványhelyzetben nyújtott pszichológiai tanácsadói tevékenységéért Molnár Anett, az Életvezetési Tanácsadó Központ pszichológusa, az egyetemi távoktatás megszervezéséért pedig Mandácskó Zoltán vehette át a rektori oklevelet június 11-én.

Dr. Frivaldszky János külügyi és tudományszervezési rektorhelyettes a Rektori Tanács tagjainak részvételével zajló ünnepségen kiemelte: „Rendkívüli hivatás pszichológusnak lenni. A lelkisegély-szolgálat megszervezését és működtetését önkéntesként úgy vállalták, hogy sem a jelentkezők számát, sem a kialakult helyzet végét nem lehetett előre tudni. A szolgálat munkatársai eredményesen helytálltak, köszönet ezért valamennyiüknek, s kiváltképp vezetőjüknek.”

Molnár Anett számára a pozitív visszajelzés különösen nagy motiváló erőt jelent, amely további tevékenysége és az Életvezetési Tanácsadó Központ működtetése során egyaránt segíteni fogja.

A másik rektori elismerést a távoktatásra való átállásban tanúsított kiemelkedő munkájáért Mandácskó Zoltán kapta.

Komáromi László oktatási rektorhelyettes köszönetet mondott mindazoknak, akik a járványidőszakban a folyamatos minőségi oktatás technikai hátterét biztosították. Ahogy beszédében elhangzott: „Ebben a tanulmányi félévben egy különleges helyzet adódott, mely tulajdonképpen most is tart. Egyik pillanatról a másikra kellett távolléti oktatásra átállnunk. A különleges helyzetekben derül ki igazán, hogy az ember kikre számíthat. Az átállás lehetetlen lett volna olyan munkatársak támogatása nélkül, mint amilyen Zoltán, aki segítőkészen, önzetlenül és kiemelkedő szakmai kompetenciával igyekezett segíteni.”

Mandácskó Zoltán bevallása szerint nem is gondolt arra, hogy munkájukért bármiféle elismerést kap, mert úgy érezte, ez a feladat, amit meg kell oldani. Számára az a legnagyobb elismerés, hogy amin kollégáival együtt az elmúlt hónapok során oly sokat fáradoztak, kiállta az idő próbáját.

Forrás és fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria