Tárlatvezető applikációval segíti a turistákat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Hazai – 2024. február 8., csütörtök | 19:05

Elkészült az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közös tárlatvezető applikációja, a ChurchApp Esztergom-Budapest, amelynek segítségével a jelentősebb templomokat és a főegyházmegye fontosabb kulturális gyűjteményeit ismerhetik meg a látogatók.

A tárlatvezető mobilalkalmazással az egyéni látogatók önállóan, mégis tárlatvezetéssel járhatják be az egyházmegye kiemelt templomait és fedezhetik fel az esztergomi bazilika, illetve a budapestiek közül a Szent István-bazilika, a Mátyás-templom, a belvárosi főplébánia-templom és a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom építészeti sajátosságait, történelmi vonatkozásait, különleges műalkotásait és rejtett érdekességeit.

Az esztergomi Keresztény Múzeumban az interaktív vezetéssel hazánk leggazdagabb egyházi gyűjteményét, a magyar és a nemzetközi művészettörténet kiemelkedő darabjait ismerhetik meg. Magyarország egyik legrégebbi és leggazdagabb egyházi könyvtára, az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár (Bibliotheca Ecclesiae Metropolitanae Strigoniensis) páratlan kiállításában pedig a világ legnehezebb, gazdagon díszített liturgikus díszkódexéről, a Bakócz-graduáléról és az egyik legfontosabb magyar nyelvemlékünkről, a Jordánszky-kódexről is részletes tájékoztatást kapnak.

A látnivalók környezetében gasztronómiai, kulturális és programajánlatokat is javasol az alkalmazás.

Az applikációt listanézetben és térképnézetben is lehet használni, de hanganyagok meghallgatására vagy a kihelyezett QR-kódok beolvasására is van lehetőség.

Az alkalmazás jelenleg négy nyelven, magyarul, angolul, németül és szlovákul érhető el.

Az applikációt folyamatosan bővítik további kiemelkedő egyházi és kulturális vonatkozású értékkincsekkel, hanganyagokkal, illetve idegennyelvi változatokkal.

A ChurchApp ingyenesen letölthető az Google Play Áruházból és az Apple App Store-ból:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.infotec.churchapp

https://apps.apple.com/us/app/churchapp-esztergom-budapest/id6472082367

Forrás és fotó: Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Turisztikai Iroda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria