Tornacsarnokot áldott meg Palánki Ferenc püspök Ajakon

Hazai – 2022. március 25., péntek | 16:32

Önkormányzati tulajdonban lévő új tornacsarnokot adtak át március 24-én Ajakon, melynek üzemeltetését a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye vállalta. A sportlétesítményt Palánki Ferenc megyéspüspök áldotta meg.

A C típusú tornaterem, valamint a „Zöld város” fejlesztési projekt keretében megvalósult beruházás ünnepélyes átadó rendezvényén jelen volt Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, Ajak díszpolgára; Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára; Seszták Miklós országgyűlési képviselő; Törő András püspöki irodaigazgató; Némethné Székely Julianna, EKIF tanfelügyeleti főigazgató; Rozinka Mihály, az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője; Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató és más egyházi és közjogi méltóságok.

Az átadási ünnepségen Palánki Ferenc megyéspüspök megáldotta a tornacsarnokot.

Ragány Adrienn polgármester beszédében kiemelte, a gyermekek a tornacsarnokot olyan sporteszközökkel együtt vették birtokba, amelyekkel eddig még nem volt lehetőségük megismerkedni. A tornacsarnok elsősorban a település egyházi fenntartású helyi általános iskolája tornaóráinak helyszíne lesz, de minden sportolni vágyó ember előtt nyitva áll.

A beruházáshoz tartozik a Péter-tó területén korábban átadott két modern játszótér, a tó körüli, öntözőrendszerrel ellátott zöldfelület, egy futópálya, valamint nemsokára megnyílik a játszótér melletti városi piac benne, egy modern bárral, ahol étkezési lehetőség is lesz.

Soltész Miklós államtitkár köszönetet mondott a település korábbi és jelenlegi vezetésének, valamint az egyházaknak az összefogásért, amely a most átadott tornacsarnok felépülésében is megmutatkozott. Köszönetét fejezte ki minden közösségnek, akik a háborúból menekülő családokat befogadták.

Seszták Miklós országgyűlési képviselő örömét fejezte ki a megépült közösségi térért, amely nemcsak több mint tíz sportág gyakorlására alkalmas, hanem a város lakosságának lehetőséget biztosít nagyobb létszámú rendezvények szervezésére is.

Az önkormányzati tulajdonban lévő új tornacsarnok üzemeltetését a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye veszi át.

Az ünnepségen közreműködtek az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde tanulói és óvodásai.

A sportbemutató elkezdése előtt kapura rúgással avatta fel a kaput Ragány Adrienn, Palánki Ferenc, Soltész Miklós és Seszták Miklós.

A kapus Kovács Olivér Pál nyolcadik osztályos tanuló volt.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Kovács Ágnes

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria