Udvardy György megáldotta a veszprémi várnegyedben zajló felújítási munkálatokat

Hazai – 2022. május 13., péntek | 15:15

Május 12-én, csütörtökön Udvardy György érsek megáldotta a veszprémi várnegyedben zajló beruházást, és imádsággal erősítette meg a munkálatokban részt vevőket.

A magyar kormány kiemelt támogatást nyújtott a Veszprémi Főegyházmegyének – a közeledő Európa Kulturális Fővárosa-eseménysorozathoz kapcsolódva –, hogy a veszprémi vár történelmi jelentőségű megújulása megvalósulhasson.

Udvardy György érsek fontosnak tartotta, hogy amikor minden szükséges engedély rendelkezésre áll, imádsággal erősítse meg a dinamikus ütemben haladó kivitelezést.

A főpásztor köszöntötte a kivitelezés résztvevőit, akik napról napra jelen vannak a munkálatok közepette, és az épületekben ki-ki a maga tudásával, munkájával előreviszi a felújítást.

Nagyon fontos az emberi elszánás, az odaszentelődés, és ezt nagyon köszönöm, de pontosan tudjuk, hogy mindez az Úristentől van. Ezért kérjük az ő gondviselését, támogatását, erejét ahhoz, hogy amit terveztünk, amit az ő akarataként fedezünk fel, azt véghez tudjuk vinni – mondta a veszprémi érsek.

Az ünnepi eseményen Takáts István általános érseki helynök Márk evangéliumából olvasott fel.

A könyörgések előtt Udvardy György érsek elmondta, hogy minden reggeli imádságában imádkozik a vár ügyéért, az abban dolgozókért. Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános a jelenlévők nevében olvasta fel a könyörgéseket.

A munkálatokban részt vevők a főpásztorral együtt elmondták Szent József felajánló imáját, valamint a veszprémi székesegyház védőszentje, Szent Mihály arkangyal közbenjárását kérő imádságot.

Minden munkatárs, aki a felújításban részt vesz, sorszámmal ellátott „certificatot” kapott, amely személyre szabottan jelzi, hogy  mely munkafolyamatban dolgozott. Ezt az igazolást mindenki megkapja, aki a projekt végéig, 2026-ig részt vesz a munkálatokban; vélhetően több ezer emberről lesz szó.

A füzet egyfajta együvé tartozást is kifejez – hangsúlyozta a veszprémi érsek. – Legyen ez a kis füzetecske közös munkánk, büszkeségünk hordozója a jelen, munkával teli napokban és a jövőben, a boldog emlékezetben.

Mindig szükségünk van, minden reggel, minden újrakezdésénél Isten segítségére. Ezért imában kérjük az ő oltalmát – buzdított Udvardy György érsek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria