Új gépjárművet kapott a hévízi Szent Lukács Otthon

Hazai – 2022. január 5., szerda | 13:35

A Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő hévízi Szent Lukács Idősek Otthona és a Szent Ferenc Papi Otthon egy új, kényelmes és biztonságos kisbuszt vehetett át a közelmúltban fenntartójától.

A nyolc személy szállítására alkalmas, új Toyota kisbuszt Udvardy György veszprémi érsek adta át Karácsonyné Kiss Enikő intézményvezetőnek, hogy az otthon lakói modern, kényelmes és biztonságos gépjárművel tudjanak eljutni úti céljaikhoz.

Karácsonyné Kiss Enikő elmondta, hogy nagy segítséget kaptak most az érsekségtől, hiszen két meglévő kisbuszukból az egyik 18 éves, és erősen elhasznált állapotban van, a másikat pedig akadálymentessé alakíttatták át, így az csak 4+1 személy szállítására alkalmas. Az új gépjárművel viszont lehetőség lesz egyszerre több lakót is szakrendelésekre, rendezvényekre, kirándulásokra szállítani.

A főpásztor karácsonyi ajándékát a napokban veszik majd használatba az otthon lakói, akik egy speciális masszázságyat kaptak, amelyet a háziorvos javaslatára használhatnak majd a gyógyulni vágyók.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria