Új regionális ügyvezetők a Máltai Szeretszolgálatnál

Hazai – 2020. június 5., péntek | 10:35

Június elsejétől új regionális ügyvezető irányítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban. A kecskeméti központú szervezet élén Rigó Orsolya vette át Rigóné Kiss Éva korábbi ügyvivő feladatkörét, a győri székhelyű egységnél pedig Panker Mihály váltotta Báthy Andrásné előző ügyvezetőt.

A távozó ügyvezetők, Rigóné Kiss Éva és Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) megalakulása óta aktív részesei voltak a szervezet mindennapos működésének, csaknem három évtizedes szolgálatuk meghatározó volt a kecskeméti és a győri központú regionális szervezet tevékenységének kialakításában.

Mindkettőjük nevéhez számos új intézmény megalakulása és emblematikus máltai szolgálatok indulása fűződik. Győri-Dani Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke szavai szerint ők ketten régóta beírták nevüket a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi történetébe.

A távozó ügyvezetők új feladatot kapnak a karitatív szervezetnél, Rigóné Kiss Éva közreműködik a vidéken működő önkéntes csoportok fejlesztésében, Báthy Andrásné pedig egyes máltai ingatlanok hasznosításával kapcsolatos programban dolgozik tovább.

A dél-alföldi régió új ügyvezetője, Rigó Orsolya bemutatkozása során úgy fogalmazott: „A szeretetszolgálat hatéves korom óta része az életemnek.” Budapesten szerzett jogi diplomát, egyetemi gyakorlatát a Szabadalmi Hivatalban, egyetemi ösztöndíját egy multinacionális cég jogi igazgatóságán töltötte.

Hat éven át Kecskemét polgármesteri hivatalának családvédelmi, majd társadalompolitikai osztályán dolgozott, 2016-tól pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál volt intézményi referens. 2019 októberétől Kecskemét Értékmegőrzési Bizottságának tagja, jelenleg egészségügyi szakjogász posztgraduális képzésben vesz részt az ELTE-n.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyugat-dunántúli régiójának élére kinevezett Panker Mihály három évtizede dolgozik szociális területen, pályafutását 1990-ben családgondozóként kezdte, majd a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója, később a városi önkormányzat humánszolgáltatási főosztályának vezetője volt. Munkája mellett két köztestület feladataiban is részt vállal: az Országos Szociálpolitikai Tanács tagja és az Idősellátási Szakmai Kollégium elnöke.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Rigó Orsolya, a dél-alföldi régió ügyvezetőjePanker Mihály, a nyugat-dunántúli régió ügyvezetője