Vasárnap adják át a Szent Erzsébet rózsája-díjat

Hazai – 2012. november 13., kedd | 13:04

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999-ben alapította a Szent Erzsébet rózsája-díjat az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényének hangsúlyozására és a díjazottak személyes példájának elismerésére.

Idén már tizenharmadik alkalommal ismeri el ezzel a püspökök testülete egy karitatív területen dolgozó önkéntes munkáját.

A kitüntetést Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adja át november 18-án, vasárnap Budapesten.

A jótékonysági műsorral egybekötött díjátadó est bevételét idén  a Kelet Karitász Alapítvány javára ajánlják fel, amely a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye karitatív tevékenységét koordinálja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben 51 csoportban több mint 800 önkéntes munkatárs lát el segítő, beteglátogató és gondozó feladatot az egyházmegyei karitász szárnyai alatt. Az ország egyik legszegényebb részén működő karitászszervezet rendszeresen oszt szét élelmiszer-, tűzifa- és egyéb természetbeni adományokat a térség rászorulóinak. Emellett az elmúlt két évtized természeti katasztrófáit követően valamennyi karitászcsoport gyűjtésekkel és a helyreállítás támogatásával igyekezett az árvíz- és viharkárok által sújtott embertársaink segítségére sietni.

Az alapítvány számlaszáma: CIB Bank Zrt., Nyíregyháza II. fiók 11100702-18792179-10000001

MKPK Sajtószolgálat/Magyar Kurír