Viharkárok helyreállításában segít a Katolikus Karitász Heves megyében

Hazai – 2019. június 26., szerda | 12:49

Katasztrófahelyzet alakult ki a nagy mennyiségű csapadék miatt június 22-én Eger környékén. A Katolikus Karitász egri igazgatója és önkéntesei már több településen felmérték a károkat, és megkezdték a szükséges munkálatok előkészítését.

Több település – köztük Sirok, Egerszólát, Szajla, Bükkszék és Novaj – házai is víz alá kerültek, több útszakasz vált járhatatlanná. A településeken keresztülfolyó patakok, vízfolyások megáradtak, és elöntötték a lakóházak pincéit, garázsait, földszinti lakószobáit és melléképületeit. A megáradt patakok szennyvízzel keveredtek, egyes településeken több mint fél méter magasságban állt a szennyezett víz.

A karitász vezetősége az egri egyházmegyei karitászigazgatóval egyeztetve magas nyomású mosókat, tisztító-, fertőtlenítőszereket és falszárító gépeket vitt Szajlára és Egerszólátra, ahol a katolikus segélyszervezet munkatársai és önkéntesei megkezdték a fertőtlenítési és helyreállítási munkálatokat.

A feladatokat a helyszínen Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója irányítja.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Horváth László országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria