„Szentlélek van, én találkoztam vele” – Lezárult az Élet a Lélekben szeminárium Barcson

Hazai – 2019. június 11., kedd | 11:04

A barcsi Krisztus Király-templomban áprilisban indult az Élet a Lélekben szeminárium, melyen huszonnégy férfi vett részt. A szemináriumot záró küldetési szentmisére – melyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be Sass Rudolf barcsi és Keczely Károly kétújfalui plébános koncelebrálásával – június 7-én került sor.

A kaposvári Joppé Evangelizációs Központ szervezésében zajlott Élet a Lélekben szeminárium keretében Daxner Gábor, Szabó István és Udvardy Márton tartottak elmélkedéseket, majd vezették a kiscsoportos beszélgetéseket. A szeminárium gyümölcseként létrejött a barcsi férfikör, melynek tagjai rendszeresen összegyűlnek a plébánián bibliaolvasásra és közös imádságra.

A főpásztor a küldetési szentmisén a Szentlélekkel való személyes találkozásáról tett tanúságot. „Szentlélek van, én találkoztam vele, s szeretnék tanúságot tenni erről a találkozásról. Cantalamessa kapucinus atya könyvében olvastam, hogy két ponton érhetjük tetten a Szentlelket: a Szentírás igéjében és a személyes tapasztalatunkban. Be kell vallanom, hogy én nem tartoztam a karizmatikusok közé egészen addig, míg meg nem tapasztaltam, hogy a Szentlélek itt és most, ma, mekkora erő” – fogalmazott a püspök.

A teljes prédikáció megtekinthető az alábbi videóban:

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria