A bíborosi tanács a Római Kúria reformjáról tárgyal

2015. február 11. szerda 15:07

A Római Kúria reformjáról tárgyalt a bíborosi tanács február 10-én – adja hírül a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa folyamatos jelenlétében folytatódott kedden a kilenc bíborosból álló testület ülése a vatikáni Szent Márta-házban. A médiának Federico Lombardi, a Szentszék Sajtótermének igazgatója adott tájékoztatást az úgynevezett „C9” munkájáról.

A bíborosok előkészítenek egy jelentést, amely a következő napokban a konzisztóriumon hangzik el, melyen a Római Kúria reformjáról lesz majd szó. Ez alkalommal mutatják be a bíborosi tanács eddig elvégzett munkáját. A jelentést Marcello Semeraro püspök, a testület titkára olvassa fel.

Lombardi továbbá beszámolt arról, hogy hétfőn délután találkozóra került sor Gianfranco Ravasi bíborossal a Kultúra Pápai Tanácsáról és a tanácsnak a Római Kúria reformjában elfoglalt helyéről. Kedden délelőtt a bíborosok meghallgatták Paul Tighe prelátus, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa titkárának beszámolóját a vatikáni médiabizottság munkájáról.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54