A bíborosi tanács a Római Kúria reformjáról tárgyal

2015. február 11. szerda 15:07

A Római Kúria reformjáról tárgyalt a bíborosi tanács február 10-én – adja hírül a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa folyamatos jelenlétében folytatódott kedden a kilenc bíborosból álló testület ülése a vatikáni Szent Márta-házban. A médiának Federico Lombardi, a Szentszék Sajtótermének igazgatója adott tájékoztatást az úgynevezett „C9” munkájáról.

A bíborosok előkészítenek egy jelentést, amely a következő napokban a konzisztóriumon hangzik el, melyen a Római Kúria reformjáról lesz majd szó. Ez alkalommal mutatják be a bíborosi tanács eddig elvégzett munkáját. A jelentést Marcello Semeraro püspök, a testület titkára olvassa fel.

Lombardi továbbá beszámolt arról, hogy hétfőn délután találkozóra került sor Gianfranco Ravasi bíborossal a Kultúra Pápai Tanácsáról és a tanácsnak a Római Kúria reformjában elfoglalt helyéről. Kedden délelőtt a bíborosok meghallgatták Paul Tighe prelátus, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa titkárának beszámolóját a vatikáni médiabizottság munkájáról.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38