A brazíliai ifjúsági és családpasztorációs szolgálat Szent II. János Pálra emlékezik

Kitekintő – 2021. október 22., péntek | 11:02

Októberben, a különösképpen is a missziónak szentelt hónapban a brazil püspöki konferencia Szent II. János Pál pápa október 22-ei liturgikus emléknapjához kapcsolódóan – október 21-e és 23-a között – közösségi ima- és elmélkedési programot szervez a Test teológiájának misszionáriusa címmel – számol be az eseményről a brazil püspökök honlapja.

A brazíliai ifjúsági és családpasztorációs szolgálat e három nap során arra hívja a fiatalokat és a családokat, hogy együtt elmélkedjenek II. János Pál pápa családról és ifjúságról szóló tanításaiból kiindulva, melyet ő a test teológiája elnevezésű tanításában foglalt össze. Minden este 21.30-kor a Fiatalok együtt és a Brazil Családszolgálat nevű csatornákon keresztül, melyeket a YouTube- és a Facebook-oldalakon is lehet követni, a lengyel pápa tanításán alapuló találkozókat rendeznek.

Október 22-én, Szent II. János Pál pápa – 1978-as beiktatására emlékező – liturgikus emléknapján élő közvetítés keretében idézik fel a pápa legfontosabb gondolatait, melyeket péteri szolgálata első éveiben tartott katekézisein fejtett ki 1979 és 1984 között. Ezeket a katekéziseket hat ciklusra osztották: A kezdet: a férfi és a nő eredeti egysége; A szív, amely megadja magát; A test feltámadása; A keresztény szüzesség; a „Keresztény házasság és végül a Szeretet és termékenység címmel.

A pápa elmélkedései segítenek megérteni az emberi test rejtelmeit, amely Jézus szavai szerint „szent és templom”, amelyben maga Isten lakik. A test „tárgyiasítására” törekvő mai társadalommal szemben – mintha az csak a személyes örömökre szolgálna – a pápa kijelenti, hogy „valójában a test és csak a test képes láthatóvá tenni azt, ami láthatatlan, vagyis a spirituális és isteni valóságot. A testet azért teremtette Isten, hogy a világ látható valóságába belevigye az örökkévalóságtól fogva az Istenben rejlő misztériumot, és ezáltal éppen a test legyen az Ő jele”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Cnbb.org.br

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria