A debreceni időscsoportok évzáró találkozója a Szent István-templomban

Kishírek – 2024. június 13., csütörtök | 16:58

A Szent László Plébánia 50+ csoportja, a Szent Anna Főplébánia Idősakadémiájának csoportja és a Márta-Mária csoport tagjai június 11-én évzáró találkozóra jöttek össze a debreceni Szent István-templomban, ahol Papp László plébános szentmisét mutatott be a csoport tagjaiért. Berényiné dr. Felszeghy Márta koordinátor írását szerkesztve közöljük.

Papp László a szentmisén elhangzott homíliájában elmondta, június 11. kiemelt ünnep az Egyház életében: Szent Barnabást ünnepeljük. Nevének jelentése: a vigasztalás fia. A barnabiták, a takácsok, a kádárok, a szomorkodók és az aggodalmaskodók védőszentje, és kérik közbenjárását jégeső ellen is. 

Mit üzen a mai napon a közösségeinknek Barnabás? Nekünk is ő legyen a minta, kövessük Barnabást, aki azt vallotta, hogy az előítélet-mentes bizalom az erős közösségek alapja.

Merjünk szembe menni a konvenciókkal, merjünk bizalmat szavazni minden embertársunknak, megismerve az ő személyes történetüket.

Ez a krisztusi kapcsolódás alapja, ez ad lehetőséget, hogy mások is be tudják tölteni küldetésüket Isten országában.

A szentmisét követően különleges élményben volt részük a jelenlévőknek: Géczy István, a templom kántora bemutatta a templom történetét, majd rögtönzött házi hangversenyen vehettek részt. Joseph Haydn A Teremtés (Die Schöpfung)  című oratóriumának egy-egy rövid részletét meghallgatva, a kivetítőn magyarázattal ellátva élvezhették a koncertfelvételt. Végezetül Johann Sebastian Bach D-moll Toccata, adagio és fúga (BWV 565) című művét hallgathatták meg felvételről, Kovács Szilárd Ferenc magyar orgonaművész, egyházzenész, zeneelmélet-tanár, a Pécsi Tudományegyetem oktatója, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója előadásában.

Szerző: Berényiné dr. Felszeghy Márta koordinátor, DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria