A főpásztorral együtt imádkozták a rózsafüzért a gyerekek Keszthelyen

Hazai – 2021. október 22., péntek | 10:17

A Veszprémi Főegyházmegyében több katolikus iskola csatlakozott idén is az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez, köztük a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola is, immár harmadszor. A keszthelyi imaalkalmat Udvardy György veszprémi érsek vezette a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban október 18-án reggel.

A főpásztor a rózsafüzérről szólva kiemelte, egyszerre meditatív imádság, Jézus életének eseményein elmélkedünk közben, ugyanakkor egy sodró imádság, amely hitünk középpontja felé vezet bennünket.

Egy ilyen imádságban a gyermekek megtapasztalják azt is, mit jelent együtt imádkozni, megtapasztalják ennek az emberi oldalát is, azt, hogy mit jelent kiállni mások elé, vezetni az imádságot vagy együtt mondani másokkal ugyanazt a szöveget – mutatott rá Udvardy György. Majd buzdította a gyerekeket, hogy imádkozzák minél gyakrabban a rózsafüzér imádságot.

Azok az emberek, akik naponta imádkozzák a rózsafüzért, vagy annak egy részét legalább, annyira kötődnek a Jóistenhez, hogy biztosan jó döntéseket tudnak hozni, állhatatosak tudnak lenni, a jóért, az igazságért mindig készek kiállni. Legyetek ilyen emberek! – biztatott az érsek.

Őry Gábor iskolaigazgató azt hangsúlyozta, hogy a keresztény értelemben vett közösséggé, tehát Krisztus gyermekeivé válunk az imádságban. Az imádságban nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is gyermeki őszinteséggel és rácsodálkozással fordulnak az Úrhoz.

*

Október 18-án reggel 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért. Maga a kezdeményezés Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó gondolat volt, miszerint ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria