A napod is szebb lesz tőle, ha megnézed, milyen himnusszal várjuk Ferenc pápát Magyarországra

Hazai – 2023. április 11., kedd | 9:31

Elkészült Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos dala – értesítette szerkesztőségünket az MKPK Sajtóosztálya. Húsvét nyolcadában, amely a megváltás örömhíréről szól, szeretettel osztjuk meg a jó hírt, mely többszörösen összecseng az apostoli látogatás mottójával: „Krisztus a jövőnk!”

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának Sajtóosztálya örömmel tájékoztatta a szerkesztőségeket, hogy Camino – Krisztus, a jövőnk címmel megszületett a pápalátogatás hivatalos dala.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musicaldalát, a Caminót a pápalátogatás alkalmából átdolgozott formában Dolhai Attila, Szőcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton adta elő – új, szimfonikus zenei kísérettel.

A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel.

Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.

A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik húzódala, amely a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.

A dal bemutatója 2023. április 29-én lesz a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt.

Vizy Márton (Fotó: Lambert Attila)

Fellépnek: Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és a dal zeneszerzője, Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

További információ az Ignác, a Lelkek lovagja című musicalről:

A koronavírus-járvány  időszakában, 2021-ben a miskolci jezsuita gimnázium nagyot álmodott.

A jezsuita rend megalapítójának, Loyolai Szent Ignác életének musical formában akartak emléket állítani. Az Én, József Attila című musical (Madách Színház) szerzőpárosát, Vizy Mártont és Tóth Dávid Ágostont bízták meg egy két felvonásos egész estés musical megalkotásával. A darab színrevitelében több mint 120 diák volt a színpadon, 59 főbb szereplő mellett 90 tagú kórus is énekelt. A miskolci iskolások kétszer, telt házzal hódították meg Magyarország legnagyobb teátrumát, az Erkel színházat 2022 nyarán.

Budapest, 2023. április 11.

MKPK Titkársága Sajtóosztály

Az Ignác – A lelkek lovagja című musicalről szóló korábbi jegyzetünket IDE klikkelve olvashatják.

A szerzőpárossal Vizy Márton zeneszerzővel és Tóth Dávid Ágoston íróval készült korábbi interjúnkat is olvasásra ajánljuk.

Az író az interjúban a következőket mondja a musicalről: 

„A lelkek lovagja Vizy Marci által indult, őt keresték meg a jezsuita rend miskolci gimnáziumából azzal, hogy írna-e egy musicalt Szent Ignácról. Marci felvetette nekem az ötletet, én pedig húszéves Szent Ignác-lelkiségi tapasztalattal a hátam mögött megtiszteltetésként kapva kaptam rajta. Szent Ignác ugyancsak rendkívül izgalmas karakter. Gyakran mondják róla, hogy rejtőzködő volt, még a katolikusok is alig ismerik, pedig szerintem a „katonás” – hierarchikus, kötelező hitgyakorlatokat hirdető – Egyházunk nagyon is eklatáns szentje.

Katona szent, de igazi misztikus. Személye az ellentétek egysége, vérbeli drámai hős: erőszakos behajtóból megtérő, majd Isten lovagja lesz.

Egyszerre volt baszk, spanyol, olasz; járt a Szentföldön, és Párizsban is tanult, ahol találkozott Xavéri Ferenccel, és ahol megalapította a jezsuita rendet. Később elindult a jezsuita világmisszió, amelynek köszönhetően ma már tele van jezsuita iskolákkal a földkerekség mind a négy sarka… Megváltoztatta a világot.”

Fotó: Merényi Zita

Fotó: Vizy Márton közösségi oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria