A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász zöldségpalántákkal támogatta a rászorulókat

Hazai – 2020. június 5., péntek | 12:55

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), valamint a Katolikus Karitász jóvoltából közel ezer zöldségpalántával támogatta a rászoruló családokat a Pécsi Egyházmegye területén.

Az országos felajánlás nyomán több segélyszervezet, köztük a Katolikus Karitász, összesen mintegy 15 ezer zöldségpalántát adományozhatott tovább idősotthonoknak, fogyatékkal élőknek és rászoruló családoknak.

A paprika-, paradicsom- és uborkapalánták mellé olyan társnövényeket is felajánlott a NAIK, melyek természetes védelmet nyújtanak a kártevők ellen. Az otthoni kertészkedés terápia jellegű elfoglaltság, az elhanyagolt háztáji kertek megművelése pedig segítheti a járvány alatt nehéz helyzetbe került családokat is. A Pécsi Egyházmegye területén Pécsvárad, Szigetvár, Fadd és Lánycsók rászoruló családjai részesültek a palántákban, melyeket a Karitász munkatársai szállítottak ki és a helyi karitászcsoportok osztottak szét.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy a szervezet 2012 óta működteti az Öngondoskodó Háztartások – Zöldellő kertek elnevezésű programját, amelynek keretében sok ezer családnak tudtak segíteni. Idén már több mint 4500 családnak adtak vetőmagot, és több mint húszezer palánta is gazdára talált. Ezt a tevékenységét tudta folytatni a Katolikus Karitász a NAIK támogatásának köszönhetően.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria