A Szentatya megemlékezése a balkáni árvízkárosultakról és a boldoggá avatott Durcovici mártír püspökről

Ferenc pápa – 2014. május 18., vasárnap | 18:10

A Regina Coeli elimádkozása után Ferenc pápa szólt arról a súlyos áradásról, amely a Balkánon, főleg Szerbiában és Boszniában hatalmas területeken pusztít – tudósít a Vatikáni Rádió.


A Szentatya az Úr oltalmába ajánlotta a természeti csapás áldozatait, és kifejezte személyes közelségét mindazoknak, akik az aggodalom és a szenvedés óráit élik.
Arra buzdította a híveket, hogy közösen imádkozzanak el egy Üdvözlégy Máriát ezekért a testvéreinkért, akiknek annyi nehézséggel kell szembenézniük.


A pápa emlékeztetett rá, hogy Iasi-ban szombaton a boldogok sorába iktatták Anton Durcovici püspököt, a hit vértanúját. A buzgó és bátor főpásztort a romániai kommunista rezsim üldözte. Börtönben halt meg éhen és szomjan 1951-ben. A iasi-i hívekkel és egész Romániával együtt adjunk hálát Istennek ezért a példamutatásért – mondta Ferenc pápa.

A Szentatya köszöntötte a Szent Péter téren jelen lévő mintegy 50 ezer hívőt, közöttük az önkéntesek társulatait, akik a daganatos betegek napja alkalmából gyűltek össze. A pápa imádkozik értük, a betegekért és hozzátartozóikért. „Ti pedig imádkozzatok értem!” – hangzott a pápa kérése, majd szép vasárnapot és jó ebédet kívánt mindenkinek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria