A találkozás – Előrendelhető az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékkönyve

Kultúra – 2021. december 2., csütörtök | 16:37

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának információi szerint hamarosan megjelenik A találkozás – Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékkönyve című kiadvány. A kötet előrendelhető az Új Ember könyvesbolt webes felületén.

Hazánk nagy örömmel fogadta 2016 januárjában a cebui be­jelentést, hogy 2020 őszén Budapest rendezheti meg – immár másodszor – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az előkészü­letek szinte azonnal megkezdődtek: megalakult a világeseményt szervező titkárság, megfogalmazódtak az üzenetek, hónapról hónapra egyre töb­ben csatlakoztak a népszerűsítő feladatokhoz, a munkatársak bejárták az országot, a Kárpát-me­dencét, és eljutottak Európa nagyvárosaiba is. Piero Marini érsek, a Nemzetközi Euchariszti­kus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke még soha nem tapasztalt ilyen nagy érdeklődést és magas részvételi szándékot, mint a budapesti világesemény kapcsán.

Aztán a vég­hajrában, alig fél évvel a rendezvénysorozat előtt kitört a világjárvány. Minden, ami elkészült és amit megterveztünk, elveszett, és az első sokk után jött az újratervezés a sok bizonytalanság, be­zártság, gyász közepette. 2021. szeptember 5-én viszont fénybe öltözött Budapest, és a Hősök te­rén megkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A szemünk előtt írt Magyarország történelmet és felhőtlen boldogság uralkodott a találkozások miatt. Találkozott a múlt és a jelen, Kelet és Nyugat, találkozhattunk egymással, Ferenc pápával, és ami a legfontosabb: az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztussal.

Ez a színes fotókkal gazdagon illusztrált kötet emléket kíván állítani az 52. Nemzet­közi Eucharisztikus Kongresszusnak. Ahogy indult, ahogy elhalasztották, ahogy az esemény lezajlott. A középpontban az a csoda áll, az az isteni kegyelem, ami itt maradt közöttünk.

A Fábry Kornél, Sándor Csilla, Zsuffa Tünde által szerkesztett kötet kiadója a Szent István-bazilika Gondnoksága. A 350 oldalas, kéménytáblás könyv ára: 9900 forint. 

A kötet előrendelhető az Új Ember online könyváruházban IDE klikkelve, illetve várhatóan december 13-ától elérhető az Új Ember könyvesboltban (Budapest V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9–17 óráig; szerdán 10–18 óráig).

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria