A zuglói Regnum Marianum-templomban vezetett elsőszombati ájtatosságot Erdő Péter bíboros

Hazai – 2019. április 8., hétfő | 11:18

Sok évtizedes szokás Budapesten, hogy a hónap első szombatján – mindig más-más templomban – elsőszombati ájtatosságot tartanak a főpásztor vezetésével. Április 6-án a Zoborhegy téri Regnum Marianum-templomban imádkoztak a hívek Erdő Péter bíboros vezetésével a magyar ifjúságért és a családokért.

A szentbeszédben a nagyböjti evangélium üzenetére utalva a főpásztor így fogalmazott: „Isten előtt mérlegeljük az életünket, bánjuk meg bűneinket, ne ítéljünk meg más embereket. Hálás szeretettel köszönjük meg Isten bocsánatát, különösen ha egy jó gyónásban megtisztultunk bűneinktől. De ne felejtsük el, hogy az irgalmasság és az igazságosság ugyanannak a mindenható Istennek az alapvető tulajdonsága. Krisztus keresztjének és feltámadásának fényében szilárdan hisszük, hogy Isten mindannyiunkat személyes, örök boldogságra hív.”

„De látjuk az e világi élet szenvedéseit is. Akár a magányos öregek, a betegek, a haldoklók sorsát, akár a természeti katasztrófák áldozatainak sokaságát. Isten kimondhatatlanul nagyobb a mi fogalmainknál és elképzeléseinknél. Az ő szeretete nem emberi érzelgősség, hanem egyszerre az irgalmasság és az igazságosság teljessége. Ezért Jézus szelíd figyelmeztetése, hogy »többé ne vétkezzél«, a test és lélek örök Bírájának súlyos szava. Ebben a felismerésben járjuk tovább a nagyböjti bűnbánat útját és készüljünk az idei húsvét méltó megünneplésére” – zárta homíliáját Erdő Péter bíboros.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Nagy László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria