Álmában is az Egyház gondját viseli – Ferenc pápa az alvó Szent József szobrát tartja az asztalán

Nézőpont – 2020. március 19., csütörtök | 14:28

Szent József ünnepén felidézzük 2015-ös cikkünket, melyben a Szentatya egyik legkedvesebb szentjéről írtunk és az őt ábrázoló különleges szoborról, melyet Ferenc pápa az asztalán őriz.

2015. január 16-án, Fülöp-szigeteki útján úgy fogalmazott a pápa: „Nagyon szeretem Szent Józsefet, mert csendes, de erő van benne. Az íróasztalomon van egy kis szobor, mely az alvó Józsefet ábrázolja. Még amikor alszik, akkor is gondot visel az Egyházra!”

Ferenc pápa azt tanácsolta mindenkinek, hogy ha bármi gondja van, hagyjon egy segítségkérő üzenetet a szent szobra vagy képe alatt – ő maga is ezt szokta tenni.

„József előtt álmában világosodott meg Isten akarata. Amikor elcsendesedünk az Úrban, amikor megpihenünk az egész napos tevékenység után, Isten hozzánk is beszél.”

Szent József szerény, de határozott emberként jelenik meg az evangéliumban, erényeit a Szentatya nagyra tartja.

„De ahogy Szent József is tette: ha már meghallottuk Isten hangját, fel kell ébrednünk álmunkból, fel kell kelnünk, és cselekednünk kell” – hangsúlyozta Ferenc pápa a Fülöp-szigeteken.

Amint a Szentatya is említette: a hit nem távolít el minket a világtól – sőt, közelebb visz hozzá. Épp ezért Szent József példakép a keresztény édesapák számára. Legyőzte a nehézségeket, mert Istenre hagyatkozott.

Forrás és fotó: ACI Prensa

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria