Antióchia-hétvége Siófokon

Kishírek – 2019. október 31., csütörtök | 10:37

Tizenegyedik Antióchia-hétvégéjét szervezte október 25–27-én a Siófoki Szent Lőrinc Antióchia közösség. Az ifjúsági hétvégén közel hetven fiatal vett részt, és további tizenöt ember segítette a program zökkenőmentes lebonyolítását.

A hétvége során a fiatalok tizennégy bevezető előadást hallhattak különböző, őket érintő témákban – töbek között: mit jelent kereszténynek lenni; Egyház a mai világban; Isten hívása; elmélkedés az Eucharisztiáról. Az előadásokat a közösség tagjai tartották, hiszen az Antióchiában fontos alapelv, hogy fiatalok szolgálnak fiataloknak.

Az előadásokat kiscsoportos megbeszélések követték, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tapasztalataikat, elgondolásaikat, de kétségeiket is.

A három nap kerettörténete a fiatalokat egy föld körüli hajóútra varázsolta, Rab Jennifer és Hollósy Péter segítségével. Az ötletes díszletek, a jól megkonstruált keretszövegek és mini színdarabok segítették az oldott és jó hangulat kialakítását, folyamatos fenntartását.

A szombati kiengesztelődési esten zenés szentségimádáson vehettek részt a fiatalok, mely közben hét lelkipásztornál végezhették el szentgyónásukat, és folytathattak lelki beszélgetéseket.

A vasárnap délutáni záró szentmise keretében – melyet Vida Zoltán siófoki káplán mutatott be – az újoncok megkapták a missziós küldetésüket jelképező antióchiás kereszteket. Ezt követően többen is tanúságot tettek arról, hogy Isten miként érintette meg őket a hétvége folyamán.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria