Az én szerzetesem: Győri Lívia M. Réka iskolanővér

Megszentelt élet – 2014. december 26., péntek | 20:35

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Garancsi Annamária a 11/b osztály nevében írt nekünk Réka nővérről.

A mi szerzetesünk Győri Lívia M. Réka iskolanővér, aki gyerekkorában Szombathelyen lakott. 2004 óta tanít a debreceni Svetits Gimnáziumban biológiát és földrajzot. Ő a mi osztályfőnökünk. Jelenleg 11.-esek vagyunk. Ez a kép az osztálykarácsonyunkon készült egy meghitt délutánon. Miután beszélgettünk a karácsony lelki tartalmáról, együtt sütiztünk, teáztunk, ajándékoztunk és játszottunk. Réka nővér nagyon segítőkész, kedves, gondosan, odaadóan végzi munkáját.

Mindig nagyon jó osztálykirándulásokat szervez nekünk. Budapest a kedvenc helyünk, ahol a Patronában szállunk meg. Annak örülünk, hogy Réka nővér fiatalos és mindig meghallgatja a véleményünket. A szobájában van saját háziállata, egy ékszerteknős.

Sokat mesél a régi tanítványairól, többször meghívja őket hozzánk, hogy mi is találkozzunk velük, tanuljunk tőlük, és példaadó életútjuk segítse a pályaválasztásunkat.

Jó prefekta, lelkesen részt vesz a kollégiumi életben. Gyakran elkíséri a lányokat a színházba. Ha valaki megbetegszik, akkor azt előszeretettel ápolja és segíti. Örülünk, hogy Réka nővér lett az osztályfőnökünk!

Garancsi Annamária

 

Kapcsolódó fotógaléria