Az idei adventben előreláthatólag nem mond konferenciabeszédeket Barsi Balázs

Megszentelt élet – 2020. november 27., péntek | 19:33

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány adta hírül november 27-én, hogy Barsi Balázs nagy múltú adventi konferenciabeszédei idén elmaradnak, mivel a ferences hitszónok néhány hete elkapta a koronavírust, és bár javul az állapota, de továbbra is kezelés alatt áll.

„Az adventi és nagyböjti konferenciabeszédekkel Barsi Balázs OFM immár több mint harminc esztendeje segíti lelki készületünket a megtestesülés és a feltámadás ünnepére. Az elmélkedéseket korábban a pesti ferences templomból, 2020 tavaszán pedig a járványhelyzet miatt Sümegről közvetítettük. A Jóistennek hálát adva hirdetjük, hogy Balázs atya – aki néhány hete elkapta a koronavírust – állapota javul, de az adventi konferenciabeszédek megtartására valószínűleg nem lesz lehetősége. Amint testvérünk az erejét teljesen visszanyeri, további információkat adunk arról, hogy mikor és milyen formában hallhatjuk újra prédikációit” – közli a rendtartomány közösségi oldala.

A ferencesek köszönik a rendtársaikért mondott fohászokat, és kérik, hogy továbbra is hordozzák imádságaikban a betegek gyógyulását.

Forrás: Ferences Rendtartomány

Fotó: Mudrák Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria