Az irgalmasság péntekén a temetőkben imádkoznak az olasz püspökök a koronavírus áldozataiért

Kitekintő – 2020. március 23., hétfő | 9:00

Az olasz püspöki konferencia azt kéri a püspököktől, menjenek el március 27-én egyházmegyéjük temetőibe, ott imádkozzanak a koronavírus-járvány áldozataiért, akik a szeretteik távollétében és szentségek nélkül haltak meg.

A püspöki konferencia közleményében leírja, hogy a koporsókat a krematóriumba szállító katonai járművek látványa kézzelfoghatóvá teszi, mennyire drámai helyzet uralkodik az országban. A járványügyi rendelkezések nyomán elszigetelten halnak meg ezek a betegek, még a hozzájuk legközelebb állók sem nyújthatnak nekik vigaszt és a szentségeket sem kapják meg.

A keresztény közösségek imádságban közel állnak a szenvedőkhöz, a papok mindennap mutatnak be szentmisét Isten népéért, élőkért és holtakért, várva a járvány végét, amikor újra a hívekkel együtt ünnepelhetik az Eucharisztiát.

Az olasz egyház jelét szeretné adni közelségének, ezért azok a püspökök, akiknek lehetőségükben áll, egyedül kimennek az egyházmegyei temetőkbe imádkozni, az Atya irgalmára bízni a koronavírus-járvány áldozatait. Kifejezik ezzel, hogy az Egyház ott van azok mellett, akik sírnak, szenvednek.

„Ez lesz az olasz egyházban az irgalmasság péntekje: egy nagyböjti péntek, amikor a keresztre feszített Krisztusra vetett pillantás a feltámadás vigaszt adó reményéért fohászkodik.”

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás és fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria