Boldog Salkaházi Sára szobrának megáldása Kassán

Külhoni – 2013. május 13., hétfő | 10:45

Május 12-én Bernard Bober, érsekmetropolita a kassai Szent Erzsébet- székesegyházban megáldotta Boldog Salkaházi Sára szociális testvér szobrát.

Szabó Ottó alkotását a keresztelőkút közelében helyezték el, a Szociális Testvérek Társasága alapítása 90. évfordulóján. A közösség tagjai többek között így tisztelegtek alapítónőjük, Slachta Margit emlékének és adtak hálát az általa kapott karizmák ajándékáért.

Szentbeszédében az érsekfőpásztor arra bátorította a nagyszámú hívősereget, hogy kövessék Sára testvér életpályáját és kérjék esedezését, hogy nyomába lépve sorsközösséget tudjanak vállalni a peremre szorultakkal, mert a velük való szolidaritás a világ igaza és az örökkévalóság magasságába emeli a földi halandót.

A szentmisében a főpásztorral együtt misézett Pásztor Zoltán, püspöki helynök és számos helyi és környékbeli lelkipásztor. Jelen volt Czimbalmosné Molnár Éva kassai főkonzulasszony is.

Az ünnepségre többen érkeztek Szepsiből és környékéről is, hogy Sára testvér közbenjárását kérjék, mivel patronátusa alatt a közeljövőben az érsekség a városban egy új egyházi intézményt kíván létre hozni óvodai, valamint alap- és középiskolai szinten.

A szentmise végén a társaság szlovákiai elöljárónője, Daniela Kimličková mondott köszönetet az érsekmetropolitának és az alkotóművésznek, aki a szent és történelmi cselekmény emlékére egy Sára testvért ábrázoló festményt ajándékozott a főpásztornak.

GB./Magyar Kurír