Családi lelkinapot tartottak Hegyeshalomban

Hazai – 2022. július 5., kedd | 17:51

A helyi szervezésű lelkinapok évtizedes hagyományát folytatva június 25-én, szombaton egyházközségi családi lelkinapot tartottak Hegyeshalomban, melynek fő témája a Családok X. Világtalálkozójához illeszkedve a családi életre nevelés volt.

A megújult katolikus templom és plébánia közti téren megrendezett lelkinap elején a házigazda, Butsy Lajos plébános köszöntötte az egybegyűlteket, majd Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója tett tanúságot.

Ezután a szomszédos Bezenye és Levél karitászcsoportjai mutatkoztak be a résztvevőknek, részletesen kifejtve szeretetszolgálatukat, s egyúttal buzdítva a helyieket csoport alapítására.

A szerény virslis ebéd után a MÉCS Családközösség mutatkozott be, majd a Schönstatt Családmozgalommal ismerkedhettek meg a jelenlévők két házaspár személyes tanúságtétele révén.

A győri egyházmegyei családbizottsági munkatárs szervezésében a háromgyermekes Dankos házaspár (Ferkó és Kamilla) tartott előadást Ahol a szívünk forrása fakad címmel, majd a hétgyermekes Gyenese házaspár (Balázs és Csilla) tett tanúságot Örömünk megmaradjon címmel.

A bezenyei karitászcsoport önkéntesei mindeközben játékos foglalkozást tartottak a gyermekek számára.

A résztvevők plébánosi kalauzolással megtekinthették az idén megújult plébánia közösségi tereit, Martinschich Balázs történész pedig a templom történetéről tartott előadást.

A lelki élményekben gazdag napot ünnepi szentmise zárta, melyet Butsy Lajos plébános a megújult katolikus templomban mutatott be.

A plébánia és a templom felújítására pályázati úton nyert forrást az egyházközség, az eddigiek mellett hamarosan elkészül az új padozat is.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg: Paksa Balázs / hegyeshalmi Szent Bertalan-egyházközség

Fotó: Lőrincz Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria