Csütörtök esti pápai mise a Szent Ignác-templomban – VIDEÓVAL

Megszentelt élet – 2014. április 25., péntek | 13:26

Ferenc pápa csütörtökön este brazil püspökökkel és mintegy kétszáz pappal szentmisét mutatott be a római Szent Ignác-templomban. Hálát adtak a jezsuita José Anchieta, Brazília apostola szentté avatásáért – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A jezsuita templomot megtöltötte a lelkesen éneklő brazil hívősereg. A szentmise portugál nyelven folyt, Ferenc pápa is portugálul mondta homíliáját.

Az evangéliumra utalva a Szentatya az apostoloknak megjelenő, békét és örömet hozó feltámadt Krisztusról elmélkedve arra biztatott, hogy ne féljünk hinni a Feltámadott által hozott örömben, ne féljünk az örömtől, bizalommal és reménységgel szemléljük Krisztust, aki legyőzte a halált.

Szent Anchieta Brazília egyik első apostola; lerakta egy nemzet kulturális alapjait – mondta a pápa. Nem tanult teológiát és filozófiát, fiatalon elkötelezte magát a jezsuita rendben, megérezte Krisztus hívását. Tele volt örömmel, a világosságot választotta. Nem félt az örömtől.

A szentmise végén Raymundo Damasceno Assisi, Aparecida érseke mondott köszönetet Ferenc pápának, felidézve az új szent José Anchieta egyszerű, alázatos, Assisi Szent Ferenc szellemében működő misszionárius életét.

A Rome Reports összefoglalója a szentmiséről.

A CTV teljes terjedelmében közvetít a szentmiséről.


Magyar Kurír