Egyházmegyei ifjúsági közösségi napot tartottak Kalocsán – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2014. november 13., csütörtök | 16:20

Másodszor rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében az ifjúsági közösségi napot, amelyen idén százharmincan vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket Hatházi Róbert egyházmegyei ifjúsági referens.


KÉPGALÉRIÁVAL – klikk a képre!

„Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak” – a 2016-os Krakkói Ifjúsági Világtalálkozó mottója köré épült az egyházmegyei ifjúsági nap programja november 8-án Kalocsán. Geszler Péter káplán vezetésével a Mosoly Ifjúsági Csoport várta a közel 130 résztvevőt.


Az egész egyházmegye területéről – Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról, Kiskőrösről, Kecelről, Kecskemétről, Tiszakécskéről, Garáról és Kalocsáról – érkeztek ifjúsági közösségek, hogy találkozzanak, megosszák egymással gondolataikat és közösen imádkozzanak. A részt vevő ifjúsági csoportok egyenként bemutatták közösségük életét, feladatait, tevékenységeit, majd kiscsoportokban kezdték meg a kerekasztal-beszélgetéseket, melyek témája az irgalmasság volt. Mi az irgalmasság? Hogyan tapasztalom meg Isten és embertársaim felém megnyilvánuló irgalmasságát? Hogyan tudok én és közösségem – legyen az család, iskola vagy munkahely – az irgalmasság követe lenni? – ilyen és ehhez hasonló kérdések alapján keresték a válaszokat a fiatalok. A program végén közösen logót terveztek arra az esetre, ha a jövőben hazánk adna otthont az ifjúsági világtalálkozónak.


Számos értékes gondolat született a beszélgetések alatt, megvilágítva Isten ingyenes szeretetét, lehajló, átölelő gondoskodását, melyet az emberi gyarlóság ellenére is ajándékként kapunk. Ez az a szerető jóság, melynek hírnökei kell, hogy legyünk, melyet tovább kell adni, ragyogtatni, tükrözni embertársaink felé, hitvallást téve Jézus Krisztusról, a megtestesült irgalomról.


A beszélgetések után közös imádság következett. A Szent József-templomban elimádkozták az irgalmasság rózsafüzérét, majd a gitáros szentmisén Retkes Zsolt bajai iskolalelkész buzdította a résztvevőket, hogy merjenek bátran a tettekben megnyilvánuló hit és irgalom útjára lépni.


A lelki programot vacsora követte, illetve borkert és teaház tette még kellemesebbé az estét. A nap zárásaként pedig a Macskaköröm zenekar adott búcsúkoncertet, fergeteges hangulatot varázsolva a táncoló, ugráló, kicsikből és nagyokból álló közönség számára.


Az immár másodszor megrendezett egyházmegyei ifjúsági közösségi nap idén is elérte a célját: közösségben találkozni, együtt gondolkodni, egymásért imádkozni.

Fotó: Parázsközpont.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria