Egyre nagyobb érdeklődés az Apor Vilmos Főiskola iránt

Hazai – 2014. augusztus 4., hétfő | 10:01

A felsőoktatásba jelentkezők száma a 2014-es általános felvételi eljárásban mintegy tízezer fővel haladta meg a 2013-as adatot – jelent meg az általános felvételi eljárás gyorsjelentésében a Felvi.hu-n.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola is jó eredményekkel büszkélkedhet e tekintetben, hiszen idén sokkal többen jelentkeztek a felvételi eljárás során, mint 2013-ban, és az intézmény széles képzési kínálatának köszönhetően 38 százalékkal több diákot vett fel a rendes felvételi eljárásban, mint tavaly.

A statisztikai elemzés kimutatása szerint az idén jóval nagyobb volt az érdeklődés mind a nappali, mind a levelező tagozatokra, mint az elmúlt két évben.

Óvodapedagógus szakra 148 százalékkal többen nyertek felvételt idén, mint tavaly, és 15 százalékkal többen, mint 2012-ben. A szociálpedagógia szak levelező képzésére felvettek száma tíz fővel haladja meg a tavalyit. A legnagyobb mértékben a tanító szakra jelentkezők száma növekedett az elmúlt évekhez képest: a 2014-ben felvettek száma 220 százalékkal több a tavalyinál, és 113 százalékkal több a 2012-es évhez képest. 

A főiskolán felsőoktatási szakképzések is indulnak, ezek közül népszerű a csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzés, amely a nagy érdeklődésnek köszönhetően nappali és levelező tagozaton is indul. Az alapképzésben meghirdetett szakokra – óvodapedagógus, tanító, szociálpedagógia, kántor, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzésre – pótfelvételi eljárásban még 2014. augusztus 12-ig lehet jelentkezni. Alapdiplomával rendelkezők számára meghirdetett szakirányú továbbképzési szakokra 2014. augusztus 26-ig nyújtható be jelentkezés. A főiskola honlapján minderről részletes tájékoztatás olvasható.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria