Először rendeztek egyházmegyei gyermeknapot Győrben

Hazai – 2024. június 13., csütörtök | 9:00

„Íme, újjáteremtek mindent!” – Ferenc pápa ezzel a mottóval hirdette meg a gyermekek első világnapját, amit Rómában május 25–26-án tartottak. A Győri Egyházmegye Családbizottsága a felhíváshoz csatlakozva, június 8-án rendezte meg az első egyházmegyei gyermeknapot Győrben, az Apor Vilmos Iskolaközpontban.

Ferenc pápa üzenetét szem előtt tartva állította össze programját a Győri Egyházmegye Családbizottsága. Az Apor-iskolaközpont lehetőséget biztosított a szabadtéri és épületen belüli programok megvalósítására.

A „Boldogabb családokért” Családi Életre Nevelés (CSÉN) előadói alsó- és felsőtagozatos diákoknak állítottak össze játékos programot, a Győri Kármelita Családos Közösség képviselői, Vörös György és Ancsi a barátságról és a szerelemről beszélgettek középiskolásokkal.

A Schönstadt Családmozgalomból Horváth Péter és Judit Bízz benne(m) míg Gyenese Balázs és Csilla Örömünk megmaradjon címmel invitálta a házaspárokat beszélgetésre.

Levente Péter és Döbrentei Ildikó művészházaspár Kacagó koncertje egyaránt magával ragadta a kicsiket és nagyokat.

Rég elfeledett játékok keltek életre a kertben Paprika Jancsi Csúzlizdájában és a Molyoldában, valamint légvár emelkedett a magasba a mobil játszóházban. A bizalmat tapasztalhatta meg, aki vállalkozott arra, hogy bekötött szemmel felpattanjon a Tandem-Szem Egyesület képviselője mögé a tandembiciklire, és a vakvezető kutyák ügyességére is rácsodálkozhattak a résztvevők az egész délutánt magába foglaló rendezvényen.

A Regnum Marianum Közösség játékait is kipróbálhatták a gyerekek, valamint betekinthettek a cserkészélet gazdag világába. Nagy sikert aratott a legósarok, ahol építőkockákból művészi alkotások születtek.

Az elcsendesedni vágyók egy órás sétával járhatták végig a Házaspárok útját a házasság megerősítéséért az Apor-iskolaközpont árnyas fái közt. A Pedró Pékség kemencében sült finomságokkal készült, aminek teljes bevételét a Katolikus Karitásznak ajánlottak fel.

Az első alkalommal megrendezett győri egyházmegyei gyermeknap énekkel, imával és áldással zárult kapcsolódva a Szentatya által is megfogalmazott üzenethez, melyet a gyermekek első világnapjára írt, és amelyben egy titkot is elárul: „ahhoz, hogy igazán boldogok legyetek, imádkozni kell – sokat imádkozni, mindennap, mert az ima közvetlenül összeköt bennünket Istennel; fénnyel és melegséggel tölti meg a szívünket, és segít mindent bizakodóan és derűsen tenni.”

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria