Engedjétek be otthonotokba Isten békéjét – Püspöki szentmisével zárult a házasság hete Szombathelyen

Hazai – 2020. február 18., kedd | 19:48

Szombathelyen, a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a házasság hete utolsó napján, február 16-án, és kérte Isten áldását a házaspárokra.

Szentbeszédében a főpásztor hangsúlyozta, Jézus arra tanít, hogy a házasság szent, Istentől való. Lehetséges a hűség egy életen át férfi és nő között, lehetséges az életre szóló, az egész szívet betöltő szerelem. Az ember erre kap meghívást. A házasság fölbonthatatlansága nem parancs, hanem örömhír, akár az evangélium.

Lehetséges, hogy valaki a gyengeségeinkkel, hibáinkkal, a sebzettségeinkkel együtt, feltétel nélkül szeret. Aki ezt az ajándékot megkapja, az megrendülten éli át ezt a titkot – folytatta a püspök. József Attilát idézte: „Reám néztél s én mindent elejtettem. / Meghallgattál és elakadt szavam.”

Azok az emberi életpályák működnek jól, amelyek Istenhez kapcsolódnak. Szeretetből van a létünk – hangsúlyozta Székely János. És rámutatva, hogy a valóságban persze nem könnyű valakit egy életen át szeretni, olyan házaspárok történeteit idézte fel, akiknek sikerült a házasságukba beköszöntött telet ismét tavasszá változtatniuk.

Engedjük be Isten fényét az életünkbe, engedjük, hogy az otthonunk teteje kinyíljon az ég felé, engedjük be Isten végtelen békéjét – biztatott a szombathelyi főpásztor.

Székely János szentbeszédét meghallgathatják ITT.

A szentmise végén a Házas-Társas Játék résztvevői között nyereményeket sorsoltak ki. A nap a püspöki palota pincéjében zárult agapéval és fotózással.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria