Kárpát-medencei prózafelolvasó-verseny

Hazai – 2014. április 1., kedd | 13:11

Március 21-én tartották a 14. Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó-Versenyt az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület és a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola szervezésében – közli a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye.

14 évvel ezelőtt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola falai között a négy kiskunhalasi középiskola részvételével indult útjára a verseny. Az idei megmérettetésre már az ország és a Kárpát-medence minden szegletéből fogadták a szervezők az érkező diákokat a kiskunhalasi Csipke Hotel konferenciatermében. A 31 versenyző diák két versenyhelyszínen, két zsűri előtt mérte össze prózafelolvasó tehetségét. Az általános iskolások az Erdélyi Helikon alapítója, báró Kemény János Medvekaland a Kárpátokban című novelláskötetéből, a középiskolások Nyirő József Madéfalvi veszedelem című regényéből olvastak fel.

A versenyen kiemelkedő eredménnyel mutatkoztak be a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye általános iskoláiból és középiskolájából érkezett diákok.

A rendezvény végén egy kiskunhalasi közparkban a résztvevők elültettek egy hársfát, amelynek gyökeréhez a határontúli vendégek által elhozott magyar föld, a fa mellé  emléktábla, reá pedig koszorú került.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria