Erdő Péter bíboros megköszönte Ferenc pápának Mindszenty József hősies erényeinek elismerését

Ferenc pápa – 2019. február 15., péntek | 9:29

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása február 14-én személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.

A vatikáni sajtóközpont február 13-án délben közelte, hogy Ferenc pápa jóváhagyta azt a határozatot, mely megállapítja, hogy Isten szolgája Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket.

Erdő Péter bíboros, aki a hét folyamán az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésén vesz részt, február 13-án Rómában nyilatkozatot adott ki, majd hálaadó imádságot vezetett a Santo Stefano Rotondo-templomban, Tiszteletreméltó Mindszenty József egykori bíborosi címtemplomában.

Február 14-én délben a Szentatya az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésének résztvevőit fogadta, akik Isten népének liturgikus képzéséről tanácskoznak ezekben a napokban. Az összejövetelen a kongregáció tagjaként részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is, aki az audiencia végén személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty József bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.

Forrás: Pápai Magyar Intézet

Fotó: L’Osservatore Romano/PMI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria