Erdő Péter Brazíliában népszerűsíti a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Külhoni – 2019. szeptember 24., kedd | 18:25

Erdő Péter bíboros, prímás szeptember 23. és 30. között Brazíliában tesz látogatást Orani João Tempesta bíboros, Rio de Janeiro érseke és Odilo Pedro Scherer bíboros, São Paulo érseke meghívására. Számos helyen előadást tart a dél-amerikai országban, és a helyi médiában is bemutatja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit.

Erdő Péter bíboros először Rio de Jaineróba utazott, ahol részt vett és előadást tartott a brazil főegyházmegye találkozóján. A rendezvényen bemutatta a Budapesten 2020. szeptember 13. és 20. között megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeit, és személyesen is meghívta a jelenlévőket a katolikus világeseményre.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztor útja második felében felkereste a São Paulo-i Pápai Katolikus Egyetemet (Pontifícia Universidade Católica de São Paulo, PUC-SP), amely helyileg PUC vagy a Katolikus Egyetem (Universidade Católica) néven ismert. A magán- és non-profit működésű katolikus egyetem Brazília egyik legnagyobb és legrangosabb felsőoktatási intézménye, amelyet a São Paulo-i katolikus érsekség tart fenn.

Erdő Péter egyetemi előadásában részletesen bemutatta a NEK teológiai dokumentumát a főegyházmegye ötszáz papjának és szeminaristáknak, akik nagy lelkesedéssel fogadták. Ezt követően meglátogatta a helyi szemináriumot is, ahol papnövendékekkel találkozott.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főpásztora útja második felében látogatást tesz többek között a brazil alapítású Katolikus Shalom Közösség São Pauló-i központjában. A közösség tagjai 2009-ben érkeztek Magyarországra Erdő Péter bíboros meghívására, aki – még az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) vezetőjeként – részt vett a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CELAM) találkozóján, és megismerkedett az közösség alapítójával és lelkiségével.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria

Látogatóban a riói szemináriumban: Erdő Péter 190 szeminaristával együtt imádkozta a vesperást, majd vacsorán vett részt, ezt követően egy találkozón bemutatta az eucharisztikus kongresszust.Látogatás a Szent Benedek bencés kolostorban: könyvtár és könyvrestaurátor-műhelyLátogatás a Rio de Janeirói Nossa Senhora da Penha-kegyhelyen