Eucharisztikus emlékkeresztet avattak Lillafüreden

Hazai – 2021. augusztus 31., kedd | 9:00

A Szinva-forrás mellett felállított emlékkeresztet Juhász Ferenc pasztorális helynök áldotta meg augusztus 24-én.

Minden állami erdőgazdaság területén egy, összesen huszonegy erdei kereszt felállításával járul hozzá az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célkitűzéseinek megvalósításához az Agrárminisztérium (AM) és a Miniszterelnökség – ismertette az AM közigazgatási államtitkára a Lillafüred fölötti Szinva-forrásnál felállított emlékkereszt megáldásakor.

Szinay Attila szerint nem kerülhetett volna megfelelőbb helyre a négy méter magas, tölgyfából készült kereszt, rajta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójával: „Minden forrásom belőled fakad.”

Az államtitkár kitért arra is, hogy a keresztet állító Északerdő Zrt. több mint százezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezel Borsod-Abaúj-Zemplénben. A Bükk, a Zempléni-hegység és az Aggteleki-karsztvidék jelentős része az illetékességi területéhez tartozik. Magyarországon az erdőgazdaságok számos történelmi, vallási emlékhelyet gondoznak és tartanak fenn, ezek sorában kiemelkedő helyet foglal el mostantól ez az emlékkereszt, amely Szinay Attila reményei szerint zarándokhellyé válhat.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vajda János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria