A Szentatya augusztusban Írországba látogat a családok világtalálkozójára

2018. március 22. csütörtök 20:37

Ferenc pápa március 21-én, a szerdai katekézis után a Szent Péter téren bejelentette, hogy augusztus 25–26-án Írországban részt vesz a családok világtalálkozóján.

„A családok következő világtalálkozójának alkalmából idén augusztus 25-én és 26-án szándékomban áll elmenni Dublinba. Köszönöm a politikai vezetőknek, a püspököknek, a dublini püspöknek és mindenkinek, aki részt vesz az utazás előkészítésében. Köszönöm!” – hangzott el a Szent Péter téren.

A bejelentést megelőzően Ferenc pápa üdvözölte a jelen lévő ír zarándokokat, akik bemutatták a Szentatyának az esemény hivatalos ikonját, amely a szent családot, Jairus lányának feltámasztását és a kánai menyegzőt ábrázolja. Két ír család – az Írországban élő Tobin család és a Bushell család, amely 2016-ban Rómába költözött – mutatta be a pápának az ikont, amelyet egy évvel ezelőtt Diarmuid Martin dublini érsek szentelt meg, és amely azóta zarándokúton van szerte Írországban, plébániáról plébániára vándorol. Ferenc pápa azt kívánta nekik és minden családtagjuknak, hogy a nagyböjt legyen a kegyelem és lelki megújulás ideje számukra, majd az Úr örömét és békéjét kívánva megáldotta őket.

„Az ír püspökök nevében örömmel üdvözöljük a mai hírt – áll az ír püspöki konferencia közleményében. – Mélyen megtisztelőnek érezzük, hogy Ferenc pápa országunkba látogat, hogy részt vegyen az Egyháznak ezen az egyetemes találkozóján, amely a hit és az öröm ünnepe, és hogy osztozzon azokban a kihívásokban, amelyekkel korunkban a családoknak szembe kell nézniük. Türelmetlenül várjuk Ferenc pápa látogatását, amely kétségtelenül alkalom lesz a lelki megújulásra a világiak, a szerzetesek és a papok számára is, ahogyan megerősítést jelent a keresztény családoknak.”

Forrás: Vatican News

Fotó: News.va

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle