Ferenc pápa fogadja az USA püspöki konferenciájának elnökségét

2018. szeptember 12. szerda, 18:34

A Vatikáni Sajtóközpont igazgatója, Greg Burke újságírói kérdésre szeptember 12-én megerősítette, hogy a pápa holnap, szeptember 13-án találkozik az amerikai püspöki kar vezetőségével.


Daniel DiNardo bíboros

Szeptember 13-án, csütörtökön délben a Szentatya az Apostoli Palotában fogadja Daniel DiNardo bíborost, a Galveston-Houstoni Főegyházmegye érsekét, az Egyesült Államok püspöki konferenciájának elnökét, valamint Sean Patrick O’Malley bíborost, Boston érsekét, a kiskorúak védelmére létrehozott pápai bizottság elnökét.

Jelen lesz a találkozón Jose Horacio Gomez, Los Angeles érseke, az USA püspöki konferenciájának alelnöke, valamint Brian Bransfield prelátus, főtitkár is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Galveston-Houstoni Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: Ferenc pápa
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03