Ferenc pápa fogadta a Libériai Köztársaság elnökasszonyát

Ferenc pápa – 2014. április 5., szombat | 15:55

A béke és a demokrácia állt a pápa és a Libériai Köztársaság elnökasszonya találkozójának középpontjában – írja a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa szombaton délelőtt az Apostoli Palotában fogadta Ellen Johnson-Sirleaf asszonyt, a Libériai Köztársaság államfőjét, aki ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolatainak titkárával.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során a felek kiemelték a Szentszék és Libéria között fennálló jó kapcsolatokat. Megelégedésüknek adtak hangot az afrikai ország demokratikus struktúráinak megerősítésére tett pozitív erőfeszítések miatt. Különösen nagyra értékelték az egyház elkötelezettségét a nemzet békéje és kiengesztelődése érdekében, valamint fontos erőfeszítéseit a szociális és az oktatási szférában. Végül véleményt cseréltek az aktuális nemzetközi és regionális helyzetről, kiemelt utalással a válságzónákra – olvassuk a pápa és a libériai elnökasszony találkozójáról kiadott szentszéki közleményben.

Magyar Kurír