Ferenc pápa jókívánságai Sergio Mattarella újraválasztott olasz köztársasági elnöknek

Ferenc pápa – 2022. február 1., kedd | 12:23

2022. január 29-én Sergio Mattarellát ismét Olaszország köztársasági elnökévé választotta az olasz parlamentnek és szenátusnak a régiók képviselőivel kibővített 1008 fős testülete. Mattarella elnök 759 szavazatot kapott, így háromnegyedes többséggel választották meg. Ferenc pápa az újraválasztás alkalmából küldött táviratot a régi-új elnöknek.

Szívből gratulálok az Olasz Köztársaság legfelsőbb hivatalába történő újraválasztásához és jókívánságaimat fejezem ki magas feladatának betöltéséhez. A sok nehézséggel és főként munkahelyi bizonytalansággal járó mostani járványidőszakban a szegénységgel együtt megnőtt a félelem, mely az emberek önmagukba zárkózását hozta magával, ezért az Ön szolgálata, melyet nagylelkű készséggel fogadott, még fontosabb, hogy megerősítse az ország egységét és békés nyugalmát – fogalmaz a pápa a táviratban.

Imáimról biztosítom a köztársasági elnököt, hogy továbbra is támogassa a kedves olasz népet egy mind testvéribb együttélés építésében, és bátorítsa őket abban, hogy reménységgel tekintsenek a jövő elé. Olaszország védőszentjei kísérjék az elnököt és járjanak közben érte! – kívánja Ferenc pápa Sergio Mattarella olasz köztársasági elnöknek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria