Ferenc pápa jókívánságait fejezte ki a zsidó újév alkalmából

Ferenc pápa – 2016. október 2., vasárnap | 16:22

Idén október 2-án, vasárnap este lesz a zsidó újév. Ros hásáná, jom kippur és szukkot ünnepek alkalmából Ferenc pápa szeptember 28-i, szerdai keltezéssel jókívánságait küldte a római zsidó közösségnek és az egész világ zsidóságának.


Ros hásáná ünnepén a zsidók az ember teremtésének 5777. évfordulójára emlékeznek, és megújítják az Örökkévalóval a világ létezésére és újjáteremtésére kötött szövetségüket.

Ezzel kezdődik a tíznapos bűnbánati időszak, amelynek betetőzése jom kippur, az engesztelés napja. A böjti napok után következik az öröm ideje, a szukkot, a sátoros ünnep.

Ezen ünnepek alkalmából Ferenc pápa szeptember 28-i, szerdai keltezéssel jókívánságait küldte a római zsidó közösségnek és az egész világ zsidóságának:

„Ros hásáná 5777, jom kippur és szukkot ünnepek örömteli alkalmából különösen kedves számomra, hogy jókívánságaimat küldjem Önnek és a római zsidó közösségnek. Szeretettel gondolok az egész világ zsidó közösségeire is, hogy a közelgő ünnepek mindenki számára bőséges áldást hozzanak. A Magasságos adja meg nekünk a békét és a béke terjesztésének fáradhatatlan vágyát. Örök irgalmasságában töltsön el minket reménységgel, derűvel, és erősítse meg a köztünk lévő szívélyes barátságot” – írta Ferenc pápa Riccardo Di Segninek, a római zsidó közösség főrabbijának címzett üzenetében.

A Szentatya és a zsidó közösségek közötti szívélyes barátságról tanúskodik Ferenc pápa és a Zsidó Világkongresszus (WJC) küldöttségének szeptember 26-i találkozója is a Szent Márta-házban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria