Ferenc pápa mély fájdalmát fejezte ki a sydney-i támadás miatt

Ferenc pápa – 2024. április 13., szombat | 18:26

A Pietro Parolin bíboros államtitkár kézjegyével aláírt táviratban Ferenc pápa nagy szomorúságának adott hangot április 13-án a Sydney-ben történt támadás miatt, amelyet egy férfi követett el egy bevásárlóközpontban, hat ember halálát okozva.

Ferenc pápa mély fájdalommal értesült az április 13-án, szombaton Ausztráliában, Sydney egyik bevásárlóközpontjában történt erőszakos támadásról, melynek során hat embert késelt halálra egy férfi, majd a rendőrök megölték.

A Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt, Sydney főpásztorának, Anthony Fisher érseknek címzett táviratában a Szentatya „lelki közelségéről biztosítja mindazokat, akiket ez az értelmetlen tragédia sújt”, és lélekben osztozik azokkal, akik „szeretteiket gyászolják”. Ferenc pápa „imádkozik a halottakért, a sebesültekért és az elsősegélynyújtókért”, és Isten áldását kéri a nemzetre, hogy „vigasztalást és erőt nyerjen”.

*

A helyi rendőrség arról számolt be az ausztrál médiának, hogy a Sydney központi üzleti negyedében található Westfield bevásárlóközpontban elkövetett támadásnak hat halálos áldozata van, egy férfi és öt nő. Hét további áldozatot, köztük egy kilenc hónapos kisbabát, súlyos állapotban szállították kórházba. A támadás elkövetője egy negyvenéves férfi volt. A rendőrség véleménye szerint nem terrorcselekményről van szó, bár a nyomozást folytatják az ügyben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria