Ferenc pápa: A szenvedésbe ma belépő Krisztusra bízzuk a merényletek áldozatait

Ferenc pápa – 2017. április 9., vasárnap | 19:41

Ferenc pápa április 9-én, virágvasárnap az úrangyala elimádkozása előtt köszöntötte az ifjúsági világnapra érkezett fiatalokat. Beszédében megemlékezett a délelőtti egyiptomi merényletről, és részvétét fejezte ki II. Tavadrosz pápának, a kopt egyháznak és az egész egyiptomi népnek.

Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

Most, a szertartás végén szeretettel köszöntelek mindannyiatokat, akik itt vagytok, kivált azokat, akik a fiatalokkal foglalkozó szinódusra készülve részt vettek a világiakért, a családért és az életért felelős dikasztérium, valamint a püspöki szinódus főtitkársága által szervezett nemzetközi találkozón.

Köszöntöm azokat a fiatalokat is, akik ma az ifjúsági világnapra egybegyűltek püspökük körül a világ valamennyi egyházmegyéjében. Ez egy újabb állomása a zarándoklatnak, amelyet Szent II. János Pál indított el, és amely tavaly Krakkóban gyűjtött egybe minket, 2019 januárjára pedig Panamavárosba hív minket.

Ezért pillanatokon belül a lengyel fiatalok átadják az ifjúsági világnap keresztjét a panamai fiataloknak, a két nemzet fiataljai mellett pedig az őket elkísérő püspököket és a világi hatóságok képviselőit láthatjuk majd.
Kérjük az Urat, hogy a kereszt, a Salus Populi Romani Mária-kegyképpel együtt, amerre csak elhalad, Krisztus legyőzhetetlen szeretetének megmutatásával növelje a hitet és a reményt.

A szenvedésbe ma belépő Krisztusra és a Szent Szűzre bízzuk a most pénteken Stockholmban elkövetett merénylet áldozatait, továbbá mindazokat, akik még mindig háborútól, ettől az emberiséget sújtó csapástól szenvednek. Imádkozzunk a ma reggel Kairóban [Kairótól északra fekvő Tantában – a szerk.], egy kopt templomban elkövetett merénylet áldozataiért! Őszinte részvétemet fejezem ki kedves testvéremnek, őszentsége II. Tavadrosz pápának, a kopt egyháznak és az egész szeretett egyiptomi népnek. Imádkozom az elhunytakért és a sebesültekért, közel vagyok családtagjaikhoz és az egész közösséghez. Az Úr térítse meg azoknak az embereknek a szívét, akik terrort, erőszakot és halált okoznak, és azoknak a szívét is, akik fegyvert gyártanak, és azzal kereskednek.

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria