Ferenc pápa Twitter-üzenetei február 1-jén

Ferenc pápa – 2023. február 1., szerda | 15:00

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Hogyan őrizhetjük meg és ápolhatjuk Jézus békéjét? Ő maga mutat rá a béke három forrására, amelyekből meríthetünk, miközben továbbra is tápláljuk a békét: ezek a megbocsátás, a közösség és a küldetés.

*

Krisztus fel akar minket kenni megbocsátásának olajával, hogy békét és bátorságot adjon nekünk , hogy mi is megbocsássunk másoknak. Legyen a mai nap a kegyelem ideje számotokra, hogy elfogadjátok és megtapasztaljátok Jézus megbocsátását!

*

Nincs kereszténység közösség nélkül, mint ahogy nincs béke testvériség nélkül. Higgyünk a közösségben, és Isten segítségével építsünk fel egy világi szellemtől és személyes gazdagságtól mentes, de Szentlélekkel és testvéri szeretettel teli Egyházat!

*

Mi, keresztények arra kaptunk meghívást, hogy megtörjük az erőszak körforgását, hogy lebontsuk a gyűlölet mesterkedéseit, hogy a béke lelkiismerete legyünk a világban: a szeretet, a testvériség, a megbocsátás tanúi; annak a szeretetnek a misszionáriusai, amellyel Isten minden ember iránt viseltet.

*

Mindazokat, akik a Kongói Demokratikus Köztársaságban a háború szálait mozgatják, arra kérem: hallgassatok Isten hangjára, amely megtérésre hív benneteket. Vessetek véget a háborúnak. Ne gazdagodjatok tovább a gyengébbek kárára, az erőforrásokat elvéve és vérrel szennyezett pénzből!

*

A szívemben fájdalommal kérem Isten bocsánatát az embernek ember ellen elkövetett erőszakáért. Atyám, irgalmazz nekünk! Vigasztald meg az áldozatokat és a szenvedőket! Térítsd meg azoknak a szívét, akik borzalmas kegyetlenségeket követnek el, amelyek gyalázatot hoznak az egész emberiségre! 

*

A gyűlölet és az erőszak sosem elfogadható, sosem igazolható, sosem tűrhető, még kevésbé azok számára, akik keresztények. A gyűlölet csak még több gyűlöletet, az erőszak még több erőszakot szül.

*

Az Urat a szegényekben kell keresni és szeretni, és keresztényként vigyáznunk kell, ha elfordulunk tőlük, mert valami ott nem működik, ha a hívő ember távol tartja azokat, akiket Krisztus szeret.

*

A szegénység és az elutasítás bántja az embert, sérti a méltóságát: olyanok, mint a hamu, mely kioltja a belső tüzet, amit az Isten képmására teremtett ember magában hordoz. Csak a szeretet távolíthatja el ezt a hamut, csak a méltóság visszaadásával lehet helyreállítani az emberséget!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria