Ferenc pápa Twitter-üzenetei október 4-én

Ferenc pápa – 2023. október 4., szerda | 17:10

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Assisi Szent Ferenc a nagy viták és megosztottság idején nem kritizált vagy ostorozott senkit. Kizárólag az evangélium fegyvereit vette elő: az alázatot és az összefogást, az imát és a szeretetet. Tegyük mi is ugyanezt!

*

A szinódus arra szolgál, hogy emlékeztessen minket: Anyaszentegyházunknak mindig szüksége van a megtisztulásra, a „javításra”, mert mi a bocsánatot nyert bűnösök népe vagyunk, amelynek mindig szüksége van arra, hogy visszatérjen a forráshoz, azaz Jézushoz, hogy az ő evangéliumával mindenkit elérjen.

*

Ez a szinódus elsődleges feladata: hogy tekintetünket újra Istenre irányítsuk, hogy olyan Egyház legyünk, amely irgalmasan tekint az emberiségre. Olyan Egyház, amely egységes és testvéri, amely meghallgat és párbeszédet folytat; olyan Egyház, amely megáld és bátorít, amely segít azoknak, akik az Urat keresik.

*

Azért vagyunk itt, hogy együtt haladjunk Jézus tekintetével; ő megszenteli az Atyát és befogadja megfáradtakat és elnyomottakat. Haladjunk tehát Jézus tekintetével, amely áldó és befogadó tekintet.

*

Dicsérjétek Istent (Laudate Deum) – ez az apostoli buzdítás címe. Amikor ugyanis az emberek úgy tesznek, mintha Isten helyére lépnének, saját maguk legnagyobb ellenségeivé válnak.

*

Mindenkit arra kérek, hogy járja végig a minket befogadó világgal való megbékélésnek ezt az útját, és gazdagítsa azt saját hozzájárulásával, mert elkötelezettségünknek köze van a személyes méltóságunkhoz és a legfőbb értékekhez.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria