Fertődön temették újra Esterházy Antal herceget

Hazai – 2019. október 21., hétfő | 9:02

A fertődi kastély kertjében helyezték örök nyugalomra Esterházy Antal herceget október 15-én. A kommunisták által 1944-ben meggyilkolt herceg újratemetési szertartását Veres András győri megyéspüspök vezette. Az eseményen az Esterházy család grófi ágának tagjai is részt vettek.

A szertartás előtt a főpásztor Turner Lajos plébánossal együtt gyászmisét mutatott be a herceg lelki üdvéért a fertőd-süttöri Szent András-templomban. Fia, XIII. Esterházy Antal kezdeményezésére földi maradványait a kismartoni Esterházy-kriptából Eszterházára szállították, hogy a fertődi családi sírban helyezzék végső nyugalomra.

A család Magyarországhoz való kötődése miatt döntöttek az újratemetés mellett. Esterházy Antal itt született, a második világháború idején a magyar hadseregben önkéntesként küzdött – emelte ki XIII. Esterházy Antal, aki hozzáfűzte: édesapja hatalmas példakép volt számára, aki az élet legfontosabb értékeivel együtt Magyarországot is megismertette vele. XIII. Esterházy Antal a herceg halálakor csupán nyolc esztendős volt.

A teljes tudósítás, valamint további képek a Sopron Média honlapján tekinthetők meg.

Forrás: Sopronmédia.hu/Győri Egyházmegye

Fotó: Griechisch Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria