Fertőtlenítették a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat idősotthonait

Hazai – 2020. április 30., csütörtök | 15:40

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával, hogy a koronavírus-járvány terjedését lassítsák. A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott idősotthonokat is fertőtlenítette a Magyar Honvédség. Máriapócson és Hajdúszoboszlón április 23–24-én, Gacsályban pedig április 27–28-án zajlottak munkálatok.

Kerezsi Józsefné, a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona vezetője elmondta, hogy igen alapos munkát végeztek a honvédség szakemberei. Mind az épületet, mind a szobák bútorzatát fertőtlenítették, emellett a pincét, az autókat, a kegyeleti helyiséget, a kerti faházat, kapukat, kinti padokat is lefújták speciális szerrel.

Az intézményvezető beszámolója szerint mindenki nagyon segítőkész volt, a munkatársaik ügyesen helytálltak; az ellátottak viszonylag jól tűrték a helyváltoztatást, a munka során ugyanis mindenkinek el kellett hagynia az épületet öt-hat óra hosszára.

A jó együttműködést jelzi, hogy Szloszjár Balázs, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka köszönőlevelet fogalmazott meg a hajdúszoboszlói munkatársaknak. Ebben további jó egészséget kíván az otthon valamennyi dolgozójának és lakójának.

Gyakorlatilag ugyanilyen alapos fertőtlenítés történt a többi intézményben: Máriapócson és Gacsályban. Az utóbbi helyszínen szalonnát sütöttek a lakók, amíg az udvaron várakoztak.

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria