Figyelmeztető felhívás az Anna-réti kápolna megáldásán való részvétellel kapcsolatban

Hazai – 2023. december 7., csütörtök | 14:00

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat sajtóosztálya juttatta el szerkesztőségünkhöz az alábbi közleményt.

A hívőközösség adományaiból felépült Anna-réti kápolna ünnepélyes megáldására az eredetileg kiadott időpontban, 2023. december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén kerül sor.

Az eseménnyel kapcsolatban ugyanakkor felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy a nagy havazás rendkívüli mértékben megnehezíti az Anna-réti kápolna megközelíthetőségét. Jelenleg 50 centiméter hó borítja a környéket, amelyben a közel egy kilométeres, csak gyalog megtehető táv nem mindenki számára teljesíthető. Ezért nyomatékosan arra kérünk minden idős, mozgásában akár kis mértékben is korlátozott embert, hogy saját biztonsága érdekében mondjon le az eseményen való személyes részvételről.

Természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk a kápolna megáldásán, de mindenki saját felelősségére vállalja a megjelenést.

A nagy mennyiségű hó, az olykor meredek terep és a csúszásveszély miatt az eseményen az időjárásnak megfelelő meleg ruházat és lábbeli használata ajánlott.

Mindazok, akik nem tudnak jelen lenni az eseményen, a Hegyvidék TV, illetve a Hegyvidéki Önkormányzat felületein már péntek délután felvételről teljes egészében megnézhetik a kápolna megáldását.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat sajtóosztálya

Fotó: Hegyvidéki Önkormányzat Facebook-oldala; Thaler Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria